Στήσε το δικό σου Καρτ με Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Αγαπάς τα Καρτ, πάντα ήθελες να τρέξεις σε έναν αγώνα καρτ με το δικό σου…

Είναι όμως ακριβά ώστε να μπορέσεις να τα αποκτήσεις!

Αν δοκίμαζες να χρησιμοποιήσεις ανταλλακτικα αυτοκινητων απο την maxxparts.gr για να στήσεις ένα δικό σου πώς θα σου φαινόταν;

Σίγουρα πιο οικονομικό!

Βέβαια για να στήσεις ένα καρτ μόνος σου βασικό είναι να έχεις και κάποιες γνώσεις. Εναλλακτικά μπορείς να ζητήσεις από ειδικούς να σε βοηθήσουν ή και να αγοράσεις ένα (που όπως προείπαμε είναι και πιο ακριβή σαν λύση).

Αν έχεις γνώσης, θέληση, διάθεση και χρόνο μπορείς να τα καταφέρεις!

Για να μπεις λίγο στο κλίμα, ας δούμε πως ξεκίνησαν τα καρτ.

Μέσω της ιστορία του ΚΑΡΤ θα καταφέρουμε να καταλήξουμε και να σου πούμε τα συγκεκριμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων που χρειάζεσαι για να φτιάξεις κι εσύ το δικό σου!

Το καρτ εφευρέθηκε από τους Art Ingels και Lou Borelli το 1956.

Ο πρώτος ήταν μηχανικός ενώ ο δεύτερος δούλευε σε πετρελαϊκή εταιρία.

Για τη δημιουργία του πρώτου καρτ κατασκευάστηκε το κάλυμμα πρώτα ή αλλιώς πλαίσιο το οποίο ήταν βασισμένο στην κατασκευή των τότε αγωνιστικών αυτοκινήτων!

Χρησιμοποιήθηκαν 2 ίσιες μπάρες για τα πλαϊνά μέρη στα δεξιά και αριστερά, ένας ακόμη άξονας για το μπροστινό μέρος και ένας σωλήνας για πίσω!

Ακόμη, χρειάστηκε (προφανώς) ένα τιμόνι για την οδήγηση του καρτ!

Το τιμόνι ήταν με τρεις ακτίνες και συνδεδεμένο άψογα με το κάθισα του μικρού αυτού δημιουργήματος!

Επίσης, τοποθετήθηκε ένας κινητήρας στο πίσω μέρος του καθίσματος του καρτ και ένα ντεπόζιτο πιο ψηλά από το κάθισμα.

Η δυναμικότητα των κινητήρων ή αλλιώς η ισχύς τους ήταν 2,5 ίπποι και μεταφερόταν στον οπίσθιο αριστερό τροχό μέσω συγκεκριμένων αλυσίδων και ενός συμπλέκτη.

Το σύστημα πέδησης το οποίο ήταν προσαρμοσμένο στο καρτ αποτελούνταν από ένα βασικό μοχλό που βοηθούσε στο φρενάρισμα του οχήματος και αρχικά ήταν τοποθετημένος στη δεξιά πλευρά του καρτ ώστε να είναι εύκολο στη χρήση του από τον οδηγό!

Για να δούμε τώρα τι χρειάζεσαι εσύ για να κατασκευάσεις το δικό σου!

Για αρχή να σου πούμε ότι καλό θα ήταν τα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων που θα επιλέξεις να μην είναι μεταχειρισμένα! Προτίμησε καινούργια Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων για μια ολοκαίνουργια κατασκευή!

  • Χρειάζεσαι ένα σκελετό ή όπως είπαμε και πριν ένα πλαίσιο ή κάλυμμα!

Αν γνωρίζεις καλύτερα μιλάμε για το σασί ενός καρτ! Το σασί που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από χαλύβδινο σωλήνα! Πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικής κατασκευής αλλά και εύκαμπτο ώστε να μην χαλάει εύκολα και να λειτουργεί και ως ανάρτηση του καρτ σε στροφές.

  • Χρειάζεσαι 2 μπάρες, έναν άξονα και ένα σωλήνα!

Επίσης, θα πρέπει να ψάξεις και να βρεις ένα τιμόνι ειδικό για καρτ με τρεις ακτίνες. Εμπιστεύσου μια αντιπροσωπεία με Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων για να βρεις ένα καλό τρίκλινο τιμόνι που θα εφαρμόζει άψογα στο καρτ σου!

  • Χρειάζεσαι έναν κινητήρα!

Δοκίμασε ξανά να βρεις σε καταστήματα με Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων τετράχρονους κινητήρες. Αν θες να τρέξεις και σε αγώνες τότε επέλεξε δίχρονους και πιο μικρούς σε μέγεθος κινητήρες.

  • Χρειάζεσαι και ένα σύστημα πέδησης!

Για την καλύτερη πέδηση του καρτ σου επέλεξε δισκόφρενο στον πίσω άξονα!

Έτοιμος!

  • Το μόνο που μένει είναι τα ελαστικά και οι τροχοί!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για μικρότερα μεγέθη τροχών και ελαστικών από αυτά που έχουν τα αυτοκίνητα. Σίγουρα όμως οι ειδικοί ξέρουν καλύτερα και μπορούν να σε ενημερώσουν για αυτά αφού οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα αλλάζουν με τρελή ταχύτητα και δεν μας αφήνουν περιθώρια να σε συμβουλέψουμε πιο εκτεταμένα!

LEAVE A REPLY

loading
×